
Bu yıl 25.si düzenlenen TÜBİTAK Ulusal Fizik Olimpiyatlarının 13 Mayıs 2017’de yapılan birinci aşama elemelerine Türkiye genelinden 378 öğrenci katıldı. 25 Fizik sorusunun sorulduğu elemelerde Mehmet Zelzele Fen Lisesi Öğrencisi Abdullah DEMİR 16 soruyu doğru yanıtlayarak Türkiye 14.sü olarak ikinci aşama elemelere girmeye hak kazandı.Öğrencimiz, TÜBİTAK’ça İkinci aşama elemelere hazırlık için Eylül ayında Afyon’da, Kasım ayında da Ankara’da hazırlık kampına çağrıldı. İkinci aşama elemeler sonunda başarılı olan katılımcılar, üçüncü tur elemelere katılma hakkı elde edip, üçüncü turu geçenlerden de TÜBİTAK’ça “Ulusal Takım” oluşturulacaktır.
Öğrencimiz Abdullah DEMİR ve okul idaresinden yöneticiler 16.11.2017 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet ALAGÖZ’ü makamında ziyaret etti. İl Müdürümüz yaptığı konuşmada “Başarıya katkılarından dolayı Fizik Öğretmeni Mehmet Ali Kerküt’ü, Okul İdaresini, Okul personelini ve öğrencinin ailesini tebrik ediyor, öğrencimize ikinci aşama elemeleri için başarılar diliyoruz,” ifadelerini kullandı.
Sonrasında İl Müdürümüz öğrencimizi tebrik ederek başarılarının devamını diledi ve öğrencimize, İlimize görevli olarak gelen Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Tuncay MORKOÇ ile birlikte hediye verdi.