KİLİS İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Hayırlı Olsun

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Hayırlı Olsun

İl Müdürümüz Sayın Abdulkadir ALTAY,  yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrenci, veli ve öğretmenlerimize hayırlı olması temennisinde bulundu.  Sayın ALTAY:

"Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizle birlikte 2023 - 2024 eğitim - öğretim yılına erişmenin heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılının okullarımızın idarecileri ile öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.

 

Okullarımız, eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunarak bizi gelecek hedeflerimize ulaştıracak, hayata hazırlayacak bir yuvadır. Eğitim ve öğretim ise sürekli olarak yenilenmeyi, gelişmeyi, değişime açık olmayı, çalışmayı zorunlu kılan dinamik bir alandır ve hayat boyu devam etmektedir. 

Bu bakımdan çocuklarımızı ve gençlerimizi eğitim imkânlarıyla ne kadar buluşturabilirsek, ne kadar iyi yetiştirebilirsek yarınlarımız da o kadar aydınlık ve güçlü olacaktır.

 

Milletimizi ve ülkemizi geleceğe güvenle taşımak ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak için birinci şart eğitimdir. Bu anlamda çocuklarımızın en güzel şekilde yetiştirilmesi hepimizin ortak hedefidir. Çünkü iyi yetişmiş, ülkesini ve dünyayı tanıyan donanımlı nesiller, hem kendilerinin geleceği hem de ülkemizin ve dünyamızın geleceği açısından son derece önemlidir. 

Okullarımızda eğitim öğretim gören çocuklarımızın ruh ve bedensel gelişimini olumsuz yönde etkileyebilecek yasaklı ve tütün maddelerini kullanımı ile mücadele edilmesi, okulların ve çevrelerinin güvenliği, öğrenci taşıma servislerinin daha güvenli olması ve öğrencilerimizin gün ışığından daha fazla yararlanması konularında gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

Topyekûn verilecek bu mücadelede tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızın da gereken desteği vereceğine olan inancımız tamdır.

Öğrencilerimizin çok daha iyi eğitim alması için son yıllarda ilimizde çok önemli eğitim yatırımları yapılmıştır. İlimizide etkikeyen 6 Şubat depremi bu konuda planlarımızın değişmesine sebep olmuştur. Yapılan yeni planlama ile en kısa sürede eğitim hizmetlerimizin kalitesi artırılacaktır. İlimizde eğitim kalitesinin artırılması için yapılan çalışmalardaki katkılarından dolayı emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin kendilerine, vatanımıza, milletimize yararlı bireyler olarak geleceğe hazırlanması amacıyla idareciler, eğitimciler, öğrenciler ve veliler olarak, tüm imkânların eğitim kalitesini daha ileriye taşımak için en iyi biçimde değerlendireceğimize yürekten inanıyorum.

 

Bu duygularla 2023 - 2024 eğitim öğretim yılının ilimize, ülkemize ve eğitim camiamıza hayırlı olması temennisiyle öğrenci ve öğretmenlerimizin İlköğretim Haftası'nı kutluyor, başarılar diliyorum" dedi

Yaşar Aktürk Mahallesi, Akpınar Caddesi No1 79100 Merkez / KİLİS - (348) 813 2828

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.