KİLİS İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Konu Soru Dağılım Tabloları Yayımlandı

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Konu Soru Dağılım Tabloları Yayımlandı

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği 9 Eylül 2023 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmelik'te ülke, il/ilçe ve okul genelinde ortak yazılıların yapılacağı; il/ilçe ve okul genelinde gerçekleştirilecek ortak sınavların ise il sınıf/alan zümreleri ve Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüklerince hazırlanacak konu soru dağılım tabloları çerçevesinde uygulanacağı belirtilmiştir.  Bu bağlamda il/ilçe ve okul genelinde yapılacak ortak sınavlar öncesinde il sınıf/alan zümreleri ve Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüklerince temel eğitim ve ortaöğretimdeki farklı branş ve sınıf düzeylerinde "Konu Soru Dağılım Tabloları" hazırlanmıştır.

  Millî Eğitim Bakanlığınca ülke genelinde, 2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem 1. yazılı sınavları 6. sınıf Türkçe ile 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersleri için 26 Mart 2024 Salı günü; 6. sınıf matematik ile 9. sınıf matematik dersleri için 27 Mart 2024 Çarşamba günü yapılacaktır.   Ülke geneli yapılacak ortak yazılı sınavlar; 6. sınıf Türkçe dersi 14 çoktan seçmeli ve 2 açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı olmak üzere toplam 16 sorudan; 6. sınıf matematik dersi 10 açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorudan, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersi 7 açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorudan ve 9. sınıf matematik dersi 8 adet açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorudan oluşacaktır.

       2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nda Kilis İl Millî Eğitim Müdürleri Kurulu'nda alınan karar gereği Kilis ilinde  7. sınıf Türkçe dersinin 28 Mart 2024 Perşembe günü ve 10. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı dersinin 29 Mart 2024 Cuma günü 2. dönem 1. Sınavları, Kilis İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde ortak olarak yapılacaktır. Bu sınavlara ait konu soru dağılım tablolarına aşağıdaki bağlantılara tıklayarak ulaşabilirsiniz.

  Okullarda yapılacak ortak sınavlarda il sınıf/alan zümreleri ve Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüklerince oluşturulan "Konu Soru Dağılım Tabloları"ndaki senaryolardan biri tercih edilerek okul zümre öğretmenleri tarafından sorular ve cevap anahtarları hazırlanacaktır. Okullarda yapılacak olan tüm yazılı sınavların soruları açık uçlu sorulardan oluşacaktır.

 

Temel Eğitim Konu Soru Dağılım Tablosu İçin  TIKLAYINIZ

Ortaöğretim Konu Soru Dağılım Tablosu İçin TIKLAYINIZ

Yaşar Aktürk Mahallesi, Akpınar Caddesi No1 79100 Merkez / KİLİS - (348) 813 2828

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.