KİLİS İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı İlk Öğretim Haftası Kutlama Programı

İlköğretim haftası kutlama programı İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Abdurrahman SEVGİLİ  tarafından, Atatürk Anıtına Milli Eğitim Çelengi sunumu ile başladı.
2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı İlk Öğretim Haftası Kutlama Programı

         Katılımcılar tarafından saygı duruşunda bulunuldu  ve İstiklal Marşı okundu. Törene okul müdürleri, Kilis merkez okullarının ilkokul/ortaokul öğretmenleri-öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

          Ekrem Çetin İlkokulu’nda ilköğretim Haftası Töreni ve programı düzenlendi.Burada yapılan törene Kilis Valisi Sayın Süleyman TAPSIZ,Kilis Milletvekili Reşit POLAT,Belediye Başkanı Hasan KARA, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İNAL Vali Yard. Mehmet SÜLÜN,7 Aralık Üniversitesi Rektör Yard. Osman TÜRER ve tüm kurum müdürleri,okul müdürleri,öğretmen,öğrenci ve veliler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Abdurrahman SEVGİLİ günün önemini belirten bir konuşma yaptı.

              SEVGİLİ;

 Sayın Valim, Değerli konuklar, Kıymetli öğretmenler, Sevgili öğrenciler, 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında yine sizlerle birlikte olmanın,Türkiye’nin aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek değerli öğretmenlerimizle ve ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikte olmanın farklı heyecanı ve gururu içinde,sizleri saygıyla selamlıyorum.

 Ülke kalkınmasının temeli okuldur. Çağdaş uygarlık düzeyine erişmek bilgi ile olur.

 

Eğitim kalitesinin temel belirleyicileri olan değerli öğretmen arkadaşlarım;

 Mesleğin gereklerine göre kendinizi yetiştirip geliştirin, işinizi ve öğrencilerinizi sevin, öğrenciyi merkeze alan,bu yöndeki amaçlarını açıkça belirleyen ve buna ulaşmanın ısrarlı çabası içinde bulunan kişiler olu;amacınız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirebilmek olmalıdır.

 

Ülkemizin  geleceği, geleceğimizin  güvencesi,sevgili öğrenciler;

Sizler buraya bilgilenmek, aklınızı zenginleştirmek,uygar bir insan olmak için geliyorsunuz.Okula gelmek,ondan yararlanmak insan hayatında çok önemli bir aşamadır.İlk ilham;ana baba kucağında sonra,okuldaki öğretmenin eğitiminden alınır.Eğer aklınızın zengin olmasını istiyorsanız,uygar bir insan olarak yetişmek istiyorsanız,okulunuza dört elle sarılınız,ona sahip çıkınız. Öğretmenlerinizden en iyi biçimde faydalanınız.Bol bol kitap okuyunuz.Düzenli çalışınız.Çünkü başarılı olmanın yolu,disiplinli ve düzenli çalışmaktır. Sizlerin bu bilinç ile planlı ve programlı çalışarak, hedeflerinize ulaşabileceğinize ve yarının büyükleri olarak ülkemize yararlı bir birey olacağınıza inancımız tamdır.

 

Saygıdeğer Veliler;

             Devletimizin,öğretmenlerimizin ve sizlerin ortak amacı öğretmenlerimize geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir.Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize,okulunuza sahip çıkmak ve desteklemektir.Bu nedenle sürekli okullarınızı,öğretmenlerinizi ziyaret ediniz.Öğrencilerinizle ilgili olunuz.Ortak amacımız bilgili,insanlığa yararlı Salih nesiller yetiştirmek olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle herkese hayırlı olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.

 

İlköğretim Haftası Etkinlikleriİlköğretim Haftası Etkinlikleriİlköğretim Haftası Etkinlikleriİlköğretim Haftası Etkinlikleriİlköğretim Haftası Etkinlikleriİlköğretim Haftası Etkinlikleriİlköğretim Haftası Etkinlikleriİlköğretim Haftası Etkinlikleriİlköğretim Haftası Etkinlikleriİlköğretim Haftası Etkinlikleri----- 

 

Yaşar Aktürk Mahallesi, Akpınar Caddesi No1 79100 Merkez / KİLİS - (348) 813 2828

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.